Friday, January 27, 2012

penatnya seharian berjalan :D

ASSALAMUALAIKUM


nama aku atie ! umur aku 22tahun.. (eh ! mudanya ! ) aku tinggal di johor, belajar di merlimau .. aku suke makan dan tak suke diet ! amboi ! da macam karangan memperkenalkan diri pulak ..


sebenarnya aku nak cerita arini aku berjalan sakan weyh ! xde la pegi mane tapi berjalan la kan.. niat utama nak beli komponen-kompenen buat projek, tapi melencong tempat lain pulak..



aku dekat dpan kedai buku popular, jusco 



tengok-tengok, da kat popular pulak ! eh ! lupe pulak nak cerite, aku dapat voucher rm200.. sile jeles pade yang tak dapat .. yang dapat mari kite ketawa beramai-ramai ! rugi sape yang da abis belajar.. mesti korang rasa nak belajar balik kan ? agak-agak tahun depan dapat lagi tak ? 



nie aku punya ! 



konon-konon nak guna la voucher nie kan kat popular, tapi bile sampai sane, penuhnya takyah cakap la.. naik serabut kepala aku.. aku da listkn da nak beli ape, kejap lagi banyak da abis.. yang aku dapat beli cuma fail sahaja.. disebabkan kurang daripada 50, aku bayar la guna duit aku je... rugi-rugi.. baru konon-konon taknak guna duit sendiri.. 



sempat lagi aku makan coklat sambil tunggu kawan-kawan aku memborong novel


lepas memborong dekat popular, kitorang pegi makan pulak.. perut da bunyi-bunyi sebab tak sarapan.. eh ! arini diet aku musnah.. aku makan je.. baguslah tue.. nanti berat naik mulala nangis hentak-hentak kaki. oke tue aku tipu ! kitorang pegi makan dekat food court jusco je.. nak cepat sebabnya kawan aku sorang tue nak pegi ambik mak dia balik keje.. sampai je kat food court aku terjumpa 1 makanan nie.. 



tako ! sedap weyh !


aku ambik dalam dia octopus.. sedap weyh ! kalau  beli dengan si jantung hati berebut-rebut makan mase panas-panas.. sesape yang tak pernah makan lagi bole pegi cari.. tapi yang dekat jucso melaka xsedap sangat.. yang sedap aku makan mase dekat the mines.. first time makan terus jatuh cinta ! wink-wink ^^



da tak nampak bentuk bulat-bulat da tako aku ni.. 


lepas makan, kitorang pegi cari komponen projek, tapi malangnya tak jumpa pon ape yang kitorang nak.. endingnya masok mydin terus borong lagi.. orang kaya babe ! mak baru bagi duit balik cuti aritu.. huhu.. tue la keje aku, dok menghabiskan duit je.. masok mydin, macam-macam aku beli.. barang-barang mandi aku pon da abis, macam tau-tau je aku tengah banyak duit. -,-'


lepas memborong terus ambik taxi balik hostel.. uncle taxi bagi kitorang limau bai ! memang baik hati betollah uncle tue.. pastu siap bagi discount tue.. murah rezeki uncle tue.. cong xi fa choi uncle ! ^^



hasil aku memborong tadi


berjalan arini aku rasa duit aku habis banyak sangat-sangat !! tetibe rase rindu nak jadi budak-budak. nak ape je ambik , mak abah tolong bayarkan.. mak, adik nak jadi kecik balik. ^^


oklah korang-korang ! mata sudah mengantuk. eh ! lupe nak cite, malam nie ramai pulak yang datang menjual barang-barang kat bilik aku.. abis lagi duit aku..  oke bai !



yang banyak habis duit,
     atie iskandar ^^






terima kasih sudi baca entry nie. lain kali bacelah lagi :)

4 orang kaki sms:

Syasya Fitriana. said...

perempuan perempuan.. ni la perempuan haha.
nampak ja mesti mau beli kan? haha, sama la dengan perempuan yang di sini :P

Atie iskandar said...

syasya: tue la.. pantg brg cntik2, confirm cair.. duit pon cair je.. haha

(: gebangkembang :) said...

tag you ;D
http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2012/01/candid-photo-giveaway-d.html

Atie iskandar said...

alamak kena tag ke ? tima kasih ea :)

 
.SEMUA HASIL NUKILAN OLEH ATIE ISKANDAR BHD.