Monday, May 14, 2012

alahai, keje oh keje.


ASSALAMUALAIKUM


hari nie seharian aku berjalan teman bestfren aku, didi pegi interview kerja. dari keluar rumah pukul 8pagi dan pukul 6 tadi baru balik. lepas interview berjalan-jalan merewangkan diri. maksod aku mengenjoykan diri. makan je 3kali. oke hari nie duit banyak abis dekat makan sahaja. itu memang hobi aku. :D


tengok didi pegi interview aku pulak yang nebes. itu memang kelemahan aku. aku tak suke interview. kalau aku interview orang aku suke, tapi kalau aku kena interview bole teberak tekencing aku doplohpat jam. sedangkan dorang bukan makan aku. tapi ade ke yang suke kena interview? kalau ade bitau aku. aku nak belajar dekat dia.


ekcuali, aku sebenarnya dok berfikir-fikir bile nak start keje. eh! cari keje pon belom. ha, start cari keje. mula-mula aku fikir nak cari lepas dapat result diploma aku. tapi tibe-tibe tukar fikiran nak cari lepas raya sebab tahun nie tahun pertama beraya tanpa abah. so, aku taknak mak sedih. aku nak teman mak. tapi tibe-tibe aku tukar fikiran lagi nak cari keje dalam minggu depan. sebabnya raya nanti aku ade duit. 


aku sendiri pening bile nak start cari keje. korang-korang bole bagi pendapat tak?? hopefully, pendapat korang-korang bole selesaikan masalah aku nie. tolong ea korang-korang :'(


bai.



terima kasih sudi baca entry nie. lain kali bacelah lagi :)

9 orang kaki sms:

Nurul Mohamad said...

aku dulu pas 2 hari lepas abis exam terus stat keje kat Pasaraya Kini... heeee ~~

Cik Cempaka said...

hehe, gie interview memang vervous..tapi buat muka slumber derk jer kalau org tu perli2 pun ^^

Atie iskandar said...

UNN : SKANG KO KEJE KATNE WEYH?

CIK CEMPAKA: HAHA, TUE PASTI! TAPI TUE LA MALAS BETOL.

hazirahmahadzir said...

wahh.bestnye dah hbis stdy..stdy mane dulu?
keje laa,carik pengalaman.sy pon tak sabar nak hbis dip nih ^_^

Atie iskandar said...

politeknik merlimau je. tue la fikir cmtu gak, tgok cmne nnti. :)

Hanie Dew said...

aku & jue dulu tak sabar nak habis belajar sbb nak keje, pegang duit sendiri dan beli ape je aku nak. pendapat aku, baik ko keje nnt raya ade duit nak banje baju raya mak ko. kan.

ciksukaberangan said...

hhhmm. takde sape suke interview. haha. taktau nak kabo apo. haha. erm? taktahula. tanya mak :)

Jue said...

haha Hanie dah jwbkan haha
dulu pas kitaorg abis study trus cari keja..aku kerja sbln slps tu..time org lain grad, aku dah merasa dui sndri..ngan pnuh bangga byr hotel parent aku tinggal time konvo haha

♥ p a a n i ♥ said...

keje laaa...hehehe bole belanje aku!

 
.SEMUA HASIL NUKILAN OLEH ATIE ISKANDAR BHD.