Monday, April 02, 2012

akhirnya dapat jugak kami makan benda tue :D


ASSALAMUALAIKUM


selamat pagi semua. da lame betol tak update ape-ape dekat blog aku nie. nak jengah-jengah blog korang pon tak sempat. sibok dekat projek dan assignment. korang rindu aku tak?? jangan perasan atie takde sape nak rindu kat ko. --'


semalam si awan nano tibe-tibe datang hostel aku. memula rancang nak jumpa hari sabtu, tapi cancel. ingat da tak jadi jumpa. tup-tup semlam pagi dia datang. so, kitorang decide jalan-jalan dekat Dataran Pahlawan, Melaka je. nak pegi tempat lain macam tak best. ingatnya cuma nak jalan-jalan je la kan, tapi kalau da nampak macam-macam memang gatal la tangan nie nak membeli.


tapi, bukan tue yang aku nak cerita kat korang, tentang 1 bende nie. dari awal dia keluar sampai la semalam baru kitorang dapat rasa. memang ketinggalan sangat. bukan sebab tak mampu, tapi takde masa nak jumpa. kitorang memang camtu, kalau benda baru kena rase sama-sama dulu. nampak gedik ea? pedulik hape aku. :D

oklah taknak korang tertanya-tanya bende ape ape tue. so, korang tengok jela gambar-gambar aku tempek ni.


TUTTI FRUTTI!!
nampak tak muka aku teruja makan bende tue?



si awan nano yang tak pernah jemu layan ngade-ngade aku.
sayang awak sangat-sangat!



kecik je kedai tutti frutti kat sini. 
abaikan perut buncit si awan nano :)


semalam makan tutti frutti 1 je. share. sebab awan nano tak berape suke sangat aiskrim ke yogurt ke. aku? gile tak suke. tolak besi dengan kayu je aku nie. sebab tue sekarang berat membuak-buak naik. suke! =="
semalam try flavour coklat, melon dengan raspberry. melon paling sedap! campur topping semua RM19.30.


senyum je bayar. sebab ape senyum? bukan sebab mahal, sebab bayar pakai duit awan nano, bukan duit aku. :D tapi aku rase tutti frutti nie biasa je. takdelah sedap sangat sampai aku rase nak makn lagi,lagi dan lagi. semalam pon ambik sikit tapi da muak. so, sekarang nie takde teringin nak makan lagi. tapi kalau ade yang nak belanja aku oke je! rugi tue tolak rezeki.


korang da pernah makan tutti frutti ? jom share pendapat korang tentang benda tue. 


bai :)



terima kasih sudi baca entry nie. lain kali bacelah lagi :)

4 orang kaki sms:

Coklat itu Zetty ! said...

Sweet nye akk & 'awan nano' akk ! hihi ^^

CintaZulaikha said...

wahhh, lomantiknya, mkn tutti frutti agi..kan elok baik2 cenggini. jgn gado2 tau, tak baik tuk kesihatan...kikiki

shiema sufian said...

Tutti Frutti, favourite shiema tu. very month mesti spend rm20++ untuk makan, kalau tak stress. Tapi sekarang Shiema found out satu keda baru mcm tutti frutti. Yogo Goyo, belum try. esok kot (:

Atie iskandar said...

zetty : hihi. malu saya. :D

akak ct : hehe.. gado2 manja kak. xgado bosan lak. da gado sakit hati pulak. haha


shiema: wow! sanggup betol ek. xbosan ke?

 
.SEMUA HASIL NUKILAN OLEH ATIE ISKANDAR BHD.